Povezave:

 

Ta spletna stran uporablja piškotke za avtentikacijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo naše spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov na vaši napravi.

Ogled dokumentov direktive o e-zasebnosti.

Onemogočili ste piškotke. To odločitev lahko spremenite.

Omogočili ste piškotke za to stran. To odločitev lahko spremenite.

Centralni sistemi

Centralni prezračevalni sistemi

Zrak se preko dovodnih ter odvodnih kanalov dovaja ter odvaja iz prostorov. Sveži zrak dovajamo v prostore dnevne sobe ter v otroške sobe ali spalnice medtem ko odvajamo zrak iz bolj obremenjenih prostorov kot naprimer kopalnica in kuhinja. 

Centralni prezračevalni sistem sestavljajo povezovalni cevovodi, ki so z ostalimi elementi povezani z večjo napravo z rekuperacijskim izmenjevalnikom, ki skrbi da se toplota prenaša iz odpadnega zraka na vstopni zrak z približno 95% izkoristkom. Z novejšimi tehnologijami se preko entalpijskega izmanjevalnika toplote prevaja tudi zračna vlaga ter tako oskrbujejo prenos vlage v vstopni zrak. S tem rešujemo težave, ki nastajajo zaradi presuhega zraka v prostorih ter tako še dodatno povečamo udobje bivanja.

Za pretok zraka skrbita dva motorja, ki z močjo manjšo od 40Wh/m3 potiskata odpadni zrak iz prostorov ter vstopni zrak v prostor. S tem zagotavljamo skupni izkoristek naprave nad 80%.

© 2012 ENSI d.o.o. Vse pravice pridržane.