Povezave:

 

Ta spletna stran uporablja piškotke za avtentikacijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo naše spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov na vaši napravi.

Ogled dokumentov direktive o e-zasebnosti.

Onemogočili ste piškotke. To odločitev lahko spremenite.

Omogočili ste piškotke za to stran. To odločitev lahko spremenite.

Izkaznica

ENSI

Ime organizacije:
Polno ime: ENSI ENERGETSKI SISTEMI IN INŽINIRING D.O.O.
Kratko ime: ENSI D.O.O. 
Organizacijska oblika: Družba z omejeno odgovornostjo d.o.o.
Število zaposlenih:10 do 19 zaposlenih
 
Identifikacijski podatki:
Matična številka: 5709334
Davčna številka: 63434024
ID številka za DDV: SI63434024
 
Transakcijski računi:
 - 0297 0001 4775 302 - NOVA LJUBLJANSKA BANKA

Predstavitev podjetja

Ensi d.o.o. - energetski sistemi in inženiring je prepoznavno in eno vodilnih podjetij na področju individualne gradnje. Ukvarja se z načrtovanjem in izvajanjem strojnih instalacij v gradbeništvu, ki obsegajo ogrevanje, hlajenje, prezračevanje,  plinske in vodovodne inštalacije. Po velikosti se uvršča med  srednja velika podjetja v panogi. 

 
Že 20 let uspešno uresničujemo zastavljene cilje. Z znanjem in izkušnjami, postavljamo strateške usmeritve, sledimo svojemu poslanstvu in viziji, zato so nam zaupani različni sodobni pilotni projekti. Korektnost našega dela pa nam omogoča že 30 let uspešnega delovanja v obrtni dejavnosti .
 
Za proces dela  skrbi 10 redno zaposlenih in vrsto zunanjih sodelavcev. Vsi zaposleni imajo strokovno izobrazbo, 30% zaposlenih ima visoko in višjo izobrazbo. Usposobljeni smo za najzahtevnejše sisteme, področja HVAC, ki se vgrajujejo v zgradbe.
 

 

Dejavnosti

Naše osnovne dejavnosti obsegajo: 

1. Svetovanje in načrtovanje ter vgradnja sistemov za učinkovito izrabo energije URE: 
              -ogrevanja               :: talno, stensko, stropno, radiatorsko, konvektorsko
               -hlajenja                   :: talno, stensko, stropno, klima naprave, konvektorsko
               -prezračevanja        :: rekuperacijski sistemi, …
               -vodovoda
               -plina
               -komprimiranega zraka
               -tehnoloških instalacij
                                                      
2. Svetovanje in načrtovanje pri izbiri ter vgradnja sistemov za koriščenje obnovljivih virov energije OVE :
               -sonce             :: sončni kolektorji,
               -les                  :: polena, peleti, sekanci
               -elektrika         :: toplotne črpalke, kogeneracija,  fotovoltaika              
               -olje, plin         :: nizkotemperaturne in kondezacijske naprave  
 
3. Izvedba in vzdrževanje sistemov za :
               - družinske hiše                          :: nizkoenergijske in pasivne suhomontažne ali masivne gradnje
               - več stanovanjske objekte       :: bloki, stanovanjske soseske
               - javne objekte                           :: klasične in suhomontažne nizkoenergetske stavbe,
                                                                    kontejnerske enote, vrtci, šole, zavodi
               - poslovni objekti                       :: pisarne, ordinacije, trgovine, delavnice
               - industrijske objekte                  :: skladišča, proizvodne hale   
 
4.Rekonstrukcije sistemov v skladu z OVE in URE direktivami 

Trgi

Naše storitve izvajamo predvsem na domačem trgu.

V okviru strategije poslovanja smo postavili cilje za uravnoteženo doseganje prodaje med velikimi in malimi projekti, ter po financiranju med javnimi in zasebnimi investitorji.  Prisotni smo v različnih regijah, predvsem v jugovzhodni in osrednje slovenski regiji.

Kakovost

ENSI, kot izvajalec strojnih instalacij, za vgradnjo sistemov ponuja proizvode svetovno priznanih proizvajalcev, visoke kakovosti, energetsko varčne ter okolju in uporabniku prijazne. O pravilnem dimenzioniranju ter vgradnji naprav in ostalih elementov sistemov opravljamo redna izobraževanja, s tem pa ustvarjamo pogoje, da se proces kakovosti prenese na končno vgrajen sistem. Sistem kakovosti nalaga odgovornosti vseh zaposlenih v tem procesu.

 
Podjetje je pridobilo spričevalo za gradnjo strojnih instalacij. A-teste za varjenje in spajanje jeklenih, nerjavečih in bakrenih cevovodov v INSTITUTA ZA VARILSTVO LJUBLJANA. Certifikat za gradnjo s fusiotherm sistemom cevovodov, proizvajalca Aquatherm Nemčija. 
Pridobljene imamo certifikate za načrtovanje in montažo ogrevalnih naprav in sistemov proizvajalcev Weishaupt, Vaillant, Hitachi, KWB, IMI International in Danfoss.    
 
Smo nosilci  licence za vgradnjo ploskovnih sistemov talnega, stenskega in stropnega ogrevanja in hlajenja Avstrijskega proizvajalca HARREITHER.

Razvoj in naložbe

Za prva leta podjetja je značilno vlaganje v lasten razvoj, v osnovna sredstva, zaloge blaga, v število zaposlenih ter  v novo poslovno stavbo.

Tekom svojega delovanja spreminjamo in dopolnjujemo storitveno ponudbo, tako na strukturi zaposlenih kot na tehnološkem nivoju. 

Vseskozi se izobražujemo, vlagamo v znanje in razvoj, da lahko sledimo trendom in novostim na področju naprednih energetskih tehnologijah za učinkovito rabo energije (URE) in  koriščnje obnovljivih virov energije (OVE), kot  je kogeneracija, izkoriščanje sončne energije, biomase in drugih obnovljivih virov s področja ogrevanja in hlajenja. Strankam nudimo celotno podporo in svetovanje pri izbiri sistema različnih priznanih blagovnih zanamk, s tem pa podjetju utrjujemo ugled lastne blagovne znamke in pozicijo na trgu, ter omogočamo trajnostni razvoj in dolgoročni uspeh.

Skrb za zaposlene, kreativnost in učinkovitost

Zaposlene vzpodbujamo k pridobivanju novih znanj, nudimo optimalne delovne pogoje za ustvarjanje dobrega delovnega vzdušja in omogočamo kakovostno življenje vsem zaposlenim.

Samo vlaganje v znanje in razvoj  zaposlenih jim omogoča, da so med najboljšimi na svojih področjih dela. Zato si prizadevamo svoje sodelavce motivirati k inovativnosti in ustvarjalnosti. Svoje naloge opravljamo po svojih najboljših močeh, to kar počnemo opravljamo najbolje, učinkovito in v najkrajšem času.

Vse skozi pa si prizadevamo za dobre medsebojne odnose, kulturo podjetja in zadovoljstvo naših kupcev.

Strateške usmeritve

Vgradnja ogrevalnih in prezračevalnih sistemov za nizkoenergetske in pasivne hiše ter ostale objekte.

Rekonstrukcije starih potratnih toplotnih postrojen, kotlovnic, energetska obnova hiš ter večstanovanjskih, poslovnih in industrijskih objektov.

Izvedba hidravličnega uravnoteženja cevovodnih sistemov ogrevanja in hlajenja večstanovanjskih, poslovnih in industrijskih objektov.

Izvajanje energetskih analiz večstanovanjskih stavb, poslovnih in gospodarskih objektov s pomočjo infrardeče termografske kamere.

Poslanstvo

Poslanstvo pri ravananju z energijo je v spodbujanju odgovornega energetskega vedenja, ki je ključnega pomena, za zagotavljanje kakovostnega življenja, za varovanje okolja in zdravja sedanjih in prihodnjih generacij.

Nuditi visoko kakovostno svetovanje in storitve, izvajati aktivnosti na ozaveščanju uporabnikov o izvajanju ukrepov za učinkovito rabo energije v gospodinjstvih, javni rabi in v industriji.

Sodelovati z pristojnimi institucijami pri oblikovanju izobraževalnih programov in nuditi izvajanje praktičnega izobraževanja dijakom in študentom. S tem pa omogočiti prenos znanja med generacijami in v prakso ter in prispevati k ohranjanju poklica za prihodnje generacije.
Znati prisluhniti težavam in potrebam ljudem, ki so pomoči potrebni v širšem in ožjem pomenu v sponzorstvu in donacijah.

Vizija podjetja

Postati vodilni ponudnik implementacije naprednih energetskih sistemov, ki temeljijo na izkoriščanju obnovljivih virov energije in omogočajo pot za energetsko neodvisnost stavb. 

To lahko dosegamo samo z vlaganjem v zananje naših zaposlenih in krepitev dolgoročnih medsebojnih partnerskih odnosov med fakultetami, proizvajalci, dobavitelji in uporabniki.

Hitrost in fleksibilnost

Ker smo majhni smo lahko hitro odzivni. Imamo znanje, sposobnost, delavnost, inovativnost in iznajdljivost, vse to nam omogoča, da smo hitri.

To ne velja samo za pridobitev poslov in izvedbo, temveč tudi pri plasiranju novih tehnologij, ki se pojavljajo na trgu. Ker so nove tehnologije potreba in zahteva naših kupcev so novitete naš izziv, ne glede na velikost projekta in zahtevnost tehnologije. Z fleksibilnostjo in sistemskimi rešitvami znamo opravičiti zaupanje naših naročnikov.

Partnerstvo in zaupanje

Samo z dobrimi, pozitivnimi in spoštljivi medčloveškimi odnosi lahko gradimo zanesljive partnerske odnose do naših kupcev, dobaviteljev in do vseh, ki soustvarjamo ta današnji svet. 

Dolgoletno spoštovanje partnerskih odnosov pa rodi trdne vezi in zaupanje, ki je nujno potrebno pri opravljanju naših storitev.

© 2012 ENSI d.o.o. Vse pravice pridržane.