Povezave:

 

Ta spletna stran uporablja piškotke za avtentikacijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo naše spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov na vaši napravi.

Ogled dokumentov direktive o e-zasebnosti.

Onemogočili ste piškotke. To odločitev lahko spremenite.

Omogočili ste piškotke za to stran. To odločitev lahko spremenite.

Ploskovno ogrevanje

Je splošno znano že več desetletij ter pri novogradnjah že počasi izpodriva klasično radiatorsko ter konvektorsko ogrevanje. Sistem ploskovnega ogrevanja deluje z nižjimi ogrevalnimi temperaturami do 45°C, kar je veliko bolj primerno pri ogrevanju s toplotno črpalko. Nudi veliko boljšo razporeditev toplote po prostoru saj se ogreva celotna površina tal. Poznamo tudi stensko ter stropno ogrevanje, katero deluje podobno kot talno ogrevanje, so pa načini za montažo drugačni ter zahtevajo več izkušenj.

Stensko

Se v večini primerih uporablja za dodatno ogrevanje prostorov, v kombinaciji z ostalimi viri ogrevanja t.j. talnim ali stropnim ogrevanjem. Je zelo priporočljiv kot dodaten toplotni vir ogrevanja v  kopalnicah, jacuzijih ter ostalim višje temperaturnim prostorom v objektu. Prav tako je možno z istim stenskim sistemom prostor tudi ohlajati. Za takšno delovanje je potreben poseg po dadatni regulacijski enoti ter napravami katere takšno delovanje omogočajo.

Talno

Se deli na različne vrste le teh. Poznamo cevno talno ogrevanje ter ploskovno s posebnimi ploščami. V vročih poletnih dneh imamo možnost hlajenja prostora z dovajanjem hladu v cevovode. Sicer pa sistem talnega ploskovnega ogrevanja ni najbolje primeren ohlajevanju saj ima znatno nižje izkoristke. Obstajajo suhomontažni način vgradnje ter elementi potopljeni v estrihe. Suhomontažni elementi se v večini primerov uporabljajo kadar ni možnosti odstranitve estrihov ali pa estrihov sploh nimamo to je v primeru lesenih objektov in suhomontažne gradnje.

Stropno

Primerno v primerih, ko ne moremo ogrevati z talnim ali stenskim sistemom. Obstaja več načinov montaže tako suhomontažni izdelki, kateri so primerni pri gips ploščah ali leseno grajenimi hišami do podometnih panelov kateri se uporabljajo pri opečnih gradnjah.

© 2012 ENSI d.o.o. Vse pravice pridržane.