Povezave:

 

Ta spletna stran uporablja piškotke za avtentikacijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo naše spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov na vaši napravi.

Ogled dokumentov direktive o e-zasebnosti.

Onemogočili ste piškotke. To odločitev lahko spremenite.

Omogočili ste piškotke za to stran. To odločitev lahko spremenite.

Kurilno olje

Kurjenje na kurilno olje je še vedno na voljo za uporabo, vendar ga izpodrivajo energetsko učinkovitejši sistemi. Ima izredno dolgo življenjsko dobo ob rednem vzdrževanju naprave ter so zelo vzdržljivi in zanesljivi. Ob izgorevanju ne ustvarjajo sajavosti ter pepela ter delujejo popolnoma samodejno. Uporabljajo se v območjih, kjer ni možnega priklopa na mestni plinovod. Kurivo se shranjuje v večjih zaprtih cisternah.

Klasično

Za klasično izgorevanje ELKO - ekstra lahkega kurilnega olja ni potrebe po novejših ter namenskih kotlih. Lahko se ga vgradi v vsakršen sistem kjer je možno pritrditi prirobnico za dodatni zunanji gorilnik. Ima nižje izkoristke od kondenzacijskih sistemov do 95% so pa zato cenovno bolj dosegljivi.

Kondenzacijska tehnika

Je novejša tehnika izgorevanja ter končnega ohlajanja dimnih plinov do tako nizke temperature, da se le ti začnejo uparjati ter kondenzirani na stenah prenosnika toplote. S kondenzacijo pripomoremo k manjšim izgubam toplote ter tako k veliko višjimi izkoristki od 97 do 103%. Z nižjimi izkoristki  ter tihim delovanjem so takšni kotli še veliko bolj privlačni od običajnih saj so cene goriva še toliko dražje kot včasih.

© 2012 ENSI d.o.o. Vse pravice pridržane.